Seturi avantajoase
Sărbătorim ziua de naștere, reduceri de până la 90%

Căutare pe blog

Ce probleme provoacă o mărime greșită de sutien?

Publicat: 2023-04-16
Categoria: Lenjerie intimă

O mărime nepotrivită a sutienului nu este doar o problemă estetică, ci poate provoca și neplăceri de ordin medical. Să vedem la ce trebuie să fim atenți atunci când alegem un sutien, pentru a evita durerile de spate și umeri sau iritațiile sânilor.

Cum vă dați seama că purtați mărimea greșită a sutienului?

Știați că peste 80% dintre femeile din Cehia poartă o mărime greșită a sutienului? Pentru multe femei, cumpărarea unui sutien este o experiență stresantă, rezultând adesea un sutien care nu se potrivește bine, deformând atât bustul, cât și întreaga siluetă.

Cum vă dați seama că nu ați ales mărimea corectă a sutienului?

  • Când ridicați brațele, sutienul se ridică în sus – acest lucru înseamnă că sutienul este prea mare.
  • Închiderea sutienului la spate nu se află la nivelul bustului, de obicei se deplasează în sus – cauza poate fi un circuit prea larg sau bretelele prea scurte.
  • Căușurile (cupele) se desprind de sâni – deoarece sunt prea mari.
  • Balerinele (bucățile cu sârmă) nu stau corect – cel mai adesea este vina croielii nepotrivite a sutienului.
  • Materialul taie neplăcut, pielea iese în afară sau sutienul provoacă chiar și puncte de presiune dureroase – acest lucru se datorează unui sutien prea mic.

Sfat: Citiți și cum să alegeți mărimea potrivită a sutienului, înțelegeți în sfârșit tabelele de mărimi și bucurați-vă cu adevărat de achiziționarea unui sutien.

O mărime greșită a sutienului poate provoca dureri de spate

Femeile cu sâni mari consideră adesea durerile de spate ca un preț pentru formele lor generoase, însă adevărul este că, de cele mai multe ori, vinovată este mărimea greșită a sutienului. Un sutien ales necorespunzător are deseori un circuit prea larg, astfel încât sânii cad în jos, iar spatele se curbează după ei.

În schimb, dacă sutienul vi se potrivește bine, cea mai mare parte din greutatea sânilor este susținută chiar de circumferința sutienului. Cupele sprijină corect sânii și îi mențin pe poziție, astfel încât durerile de spate dispar și silueta dvs. arată mult mai bine.

Pentru sâni mari, este bine ca circumferința sutienului să fie realizată dintr-un material mai ferm și să se închidă cu trei copci. Astfel, va rămâne pe loc chiar și în mișcare, iar deși e posibil să apară un mic pliu, va menține sânii acolo unde trebuie. Iar o circumferință potrivită le permite chiar și femeilor cu sâni mari să poarte sutiene fără bretele.

Atenție și la circumferința prea strânsă

Când cumpărați un sutien, acordați atenție și faptului că circumferința nu este prea strânsă. Un sutien mic, cu o circumferință prea strânsă, poate să constrângă foarte neplăcut cutia toracică, să apese pe coaste și, dacă exagerați cu strânsoarea, poate îngreuna și respirația.

Este asemănător cu situația în care femeile, în trecut, purtau corsete prea strâmte, care, deși le ofereau o talie subțire, cauzau și leșinuri frecvente.

Un sutien necorespunzător ca posibilă cauză a migrenelor

Pe lângă durerile de spate, un sutien care nu se potrivește bine poate provoca și dureri de umeri și ceafă. Se știe că durerea în zona cefei poate fi una dintre cauzele migrenelor.

Durerile de umeri sunt cel mai adesea cauzate de bretelele care taie în piele, și nu contează mărimea sânilor, deși sânii mai mari tind să fie mai predispuși la acest disconfort. Bretelele trebuie să aibă lungimea potrivită, astfel încât să nu se înfigă în piele și să evitați și bretelele care cad, acestea fiind la fel de deranjante.

Soluția pot fi bretele mai late ale sutienului. Astfel, greutatea sânilor se distribuie mai uniform, iar bretelele nu vor provoca urme neplăcute.

Chiar și sânii înșiși pot durea

O altă neplăcere pe care o poate provoca un sutien nepotrivit este durerea de sâni. Desigur, sânii pot durea și singuri, în funcție de nivelul hormonal și de ciclul menstrual. Unele femei sunt mai predispuse la dureri de sâni decât altele.

Un sutien cupe mai mici decât este nevoie poate strânge neplăcut sânii, iar dvs. nu veți aștepta decât să scăpați de acest „instrument de tortură” când ajungeți acasă. Mai des, durerile de sâni sunt provocate de sutienele cu sârmă care nu se potrivesc bine și care pot apăsa sau înțepa neplăcut în țesutul mamar.

Atenție și la alegerea sutienului sport. Acesta ar trebui să ofere suficient suport chiar și în timpul săriturilor energice și a mișcărilor solicitante, însă un sutien sport ales greșit va strânge prea tare sânii, provocând astfel durere.

Un sutien care nu se potrivește poate lăsa semne neplăcute

O mărime greșită a sutienului, mai ales un sutien prea mic, poate provoca semne de presiune neplăcute în diverse locuri. Cele mai frecvente sunt urmele lăsate de bretelele care taie în piele. Dacă purtați des un astfel de sutien nepotrivit, țesutul moale de pe umeri se poate deforma permanent, formând adâncituri inestetice.

O circumferință prea strânsă sau balerinele așezate incorect pot cauza, la rândul lor, semne urâte de presiune pe cutia toracică, care pot duce chiar la apariția iritațiilor. Și, desigur, să nu uităm de aspectul estetic – ultimul lucru pe care îl doriți este ca partenerul dvs., după ce desface sutienul, să vadă dungi roșii, arzătoare, și piele mototolită.

Un sutien nepotrivit poate cauza răni la nivelul sânilor

De la semne de presiune până la răni prin frecare nu este decât un pas, iar rănile la nivelul sânilor sunt într-adevăr o problemă neplăcută, pe care ar trebui să o evitați. Din nou, principalii vinovați sunt un sutien prea mic sau pur și simplu nepotrivit.

Când cumpărați un sutien, acordați atenție în special poziției corecte a balerinelor (sârmelor). Acestea trebuie să se așeze pe toată lungimea lor pe piele, îmbrățișând parcă sânii. Asta înseamnă că nu vor înțepa sau freca sânii în zona axilei sau în mijlocul pieptului.

Nu este doar o problemă estetică, ci în zona axilei se află ganglioni limfatici, care ajută la filtrarea substanțelor reziduale din organism. Dacă sârmele apasă inconfortabil, ganglionii se pot mări și metabolismul poate fi perturbat.

O soluție poate fi purtarea unui sutien fără sârmă, dar și atunci trebuie să fiți atenți la mărimea potrivită, astfel încât sânii să primească suportul de care au nevoie.

Sfat: Vă deranjează mai mult iritațiile de la nivelul coapselor decât cele ale sânilor? Această problemă afectează multe femei, mai ales în lunile de vară, așa că am adunat 5 sfaturi pentru a evita coapsele iritate.

Mâncărimi și reacții alergice

Printre problemele cauzate de un sutien se numără și mâncărimile sau chiar reacțiile alergice la materiale nepotrivite. Dacă știți că aveți pielea sensibilă, evitați sutienele din dantelă și alegeți materiale naturale.

Puteți încerca, de exemplu, sutiene din bumbac sau bambus. Nu trebuie să vă temeți de piese fără formă, designul lor corespunde modei actuale și oferă un confort real la purtare. Sutiene din bambus puteți găsi, de exemplu, la brandul ceh Gina, specializat în lenjerie sustenabilă.

Un sutien nepotrivit vă reduce încrederea în sine

Nu în ultimul rând, o mărime greșită a sutienului are un impact semnificativ asupra aspectului general al siluetei dvs. Un sutien nepotrivit face ca sânii dvs. să atârne, să pară mai mici, umerii să cadă și spatele să se rotunjească. Pe de altă parte, un sutien care vi se potrivește corect vă va oferi instant încredere în sine, va plasa sânii la locul potrivit, îi va evidenția și astfel puteți părea mai suplă.

Un sutien bine ales poate, de asemenea, reduce efectele gravitației. Sânii sunt alcătuiți în principal din țesut adipos, iar tonifierea mușchilor pectorali de sub ei nu poate împiedica prea mult lăsarea sânilor. Sânii sunt susținuți în principal de piele, care își pierde elasticitatea odată cu vârsta. O mărime greșită a sutienului nu va oferi suficient suport, iar pielea decolteului se poate lăsa prematur.

Nu contează dacă alegeți un sutien cu sârmă sau fără, un sutien căptușit sau nu, o variantă push-up sau un sutien triunghiular minimalist. Important este, în principal, cum vă simțiți în respectiva piesă.

Nu uitați că siluteta și sânii dvs. se schimbă în timp, de aceea este important să acordați atenție mărimii corecte a sutienului la fiecare cumpărare. Un sutien nepotrivit este adesea mai rău decât niciunul.


sursă: unsplash.com

Dacă suferiți de dureri de spate, umeri sau migrene, cauza poate fi mărimea greșită a sutienului.

sursă: pixabay.com

Balerinele sutienului ar trebui să se așeze perfect pe corp și să urmărească forma sânilor, pentru a evita rănirea lor.

sursă: pixabay.com

Un sutien nepotrivit vă poate submina încrederea în sine.


sursă: pixabay.com

Când purtați un sutien, nu ar trebui să simțiți niciun fel de durere.

sursă: unsplash.com

Bretelele care taie în piele pot provoca urme neplăcute.

sursă: unsplash.com

Când ridicați brațele, sutienul ar trebui să rămână pe loc – altfel purtați mărimea greșită.

sursă: unsplash.com

Dacă aveți pielea sensibilă, optați pentru sutiene din materiale naturale.

sursă: unsplash.com

Un sutien sport oferă susținere sânilor, dar nu ar trebui să-i strângă excesiv.

Partajați acest articol

Adăugare comentariu


120 zile politica

de returnare

98 % de clienți

recomandă un magazin

Peste 400 000 de bucăți

lenjerie intimă la prețuri avantajoase