Viteza de livrare | joi 20.3. la dvs. |
Viteza reală de livrare | Packeta | Cea mai avantajoasă livrare la adresă | Cargus | FAN Courier | TRANSPORT GRATUIT |
joi 20.3. pentru ridicare | joi 20.3. la dvs. | joi 20.3. la dvs. | joi 20.3. la dvs. | la cumpărături de peste 199lei |
Menstruační kalhotky vhodné pro použití během menstruace, primárně určeny pro mladé dívky.
Publicat: 2021-12-12
Ce este de fapt moda sustenabilă și cum să-ți compui o garderobă care să fie de calitate, atemporală și prietenoasă cu natura și cu pielea? Vei afla totul în acest articol!
Industria modei este fără îndoială unul dintre cei mai mari poluatori ai mediului. Anual se produc incredibilele 150 de miliarde de articole vestimentare. Fiecare dintre acestea rămâne în dulap, în medie, doar aproximativ 3 ani, înainte de a fi înlocuit de o piesă nouă.
Opusul modei rapide, care aruncă pe piață o colecție după alta, este slow fashion, adică moda lentă sau durabilă. Aceasta pune accent pe minimalism, calitate și respectarea naturii și a omului.
… te ia amețeala de la toți acești termeni? Să lămurim, o dată pentru totdeauna, ce se ascunde în spatele fiecăruia.
Sfatul nostru: Nu ai încă experiență cu hainele sustenabile? Începe prin a cumpăra lenjerie eco-friendly, care intră în contact direct cu pielea ta. Aruncă o privire la lenjeria damă din bumbac organic sau la boxerii și chiloții bărbătești din fibre de bambus.
Hainele din materiale naturale și sustenabile sunt un pilon al slow fashion, deoarece sunt de înaltă calitate și produse cu respect pentru mediu. Ar trebui să le incluzi în garderoba ta și dacă te confrunți cu alergii de contact sau probleme ale pielii.
Sfatul nostru: Atunci când cumperi, urmărește cu atenție etichetele hainelor. Este posibil ca un articol să conțină fibre naturale, dar într-o cantitate atât de mică încât să nu simți deloc proprietățile lor.
Bumbacul se numără printre constantele industriei modei, deoarece este accesibil ca preț și se confecționează din el haine care sunt foarte fine la atingere, însă în același timp rezistente și durabile. În plus, bumbacul se caracterizează prin capacitate ridicată de absorbție și respirabilitate, astfel încât pielea poate respira liber, ceea ce este de apreciat mai ales de persoanele alergice.
Sfatul nostru: Lenjerie de calitate din bumbac produce, de exemplu, celebra marcă Tommy Hilfiger.
În timp ce un procent mare de bumbac se cultivă în țări din lumea a treia și la producerea lui se folosesc pesticide, bumbacul organic este cultivat cu respect față de mediu. De asemenea, recoltarea și vopsirea bumbacului sunt realizate cu grijă – se folosesc, de exemplu, argilă, plante medicinale sau coloranți sintetici blânzi.
Puțini știu că bambusul nu este de fapt un copac, ci un tip de iarbă. Și mai importante sunt însă proprietățile sale. Lenjeria din fibre de bambus este foarte fină la atingere, amintind de mătase sau cașmir, fiind în același timp neșifonabilă, rezistentă la decolorare și își menține excelent forma.
Ca și cum nu ar fi de ajuns, bambusul este și hipoalergenic, antibacterian și are proprietăți termoreglatoare, astfel încât te încălzește iarna și te răcorește vara. În zilele caniculare nu se lipesc de piele și pot absorbi până la 90% din radiațiile UV.
Sfatul nostru: Din fibre de bambus se produc, de exemplu, șosete bărbătești și șosete damă, care absorb eficient transpirația, neutralizează mirosurile neplăcute și previn apariția infecțiilor fungice.
Prin tencel înțelegem fibrele numite lyocell, obținute din lemn de eucalipt provenit din culturi sustenabile. Hainele din tencel sunt ușor de întreținut, deoarece nu se șifonează și nu-și pierd culoarea.
La fel ca fibrele de bambus, tencelul poate regla bine temperatura corpului și fie să răcorească, fie să încălzească, după nevoie. Pe lângă toate acestea, este biodegradabil, astfel încât, după ce hainele și-au încheiat viața, nu încarcă mediul înconjurător.
Fibrele bazate pe celuloză regenerată au o suprafață foarte netedă și fină. Datorită acestui fapt, modalul are un luciu mătăsos plăcut și culori strălucitoare, pe care și le păstrează chiar și după spălări repetate. Comparativ cu vâscoza clasică, modalul este mult mai rezistent la solicitare mecanică, se micșorează mai puțin și este mai puțin predispus la șifonare.
Sfatul nostru: Vrei să simți pe pielea ta cum e să porți modal? Atunci aruncă o privire la colecția de lenjerie a Calvin Klein, care, pe lângă bumbac, conține și un procent ridicat din această fibră naturală.
Lâna merino se obține de la rasa de oaie domestică merino, originară din Africa, pe teritoriul actualului Maroc. De acolo, în Evul Mediu, a ajuns în Spania, iar în secolul al XVIII-lea în Noua Zeelandă și Australia.
Lâna merino este formată din fibre foarte fine, mai subțiri chiar decât firul de păr uman. Cu toate acestea, este foarte rezistentă – este puternică, durabilă și, spre deosebire de lâna obișnuită, nu înțeapă, nu irită și nu capătă mirosuri neplăcute.
Îmbrăcămintea din lână merino se întreține ușor. Deoarece absoarbe bine mirosurile, nu trebuie spălată prea des – la sfârșitul zilei este suficient doar să o aerisești. Ca unul dintre puținele materiale naturale, lâna merino este potrivită și pentru sport, deoarece are proprietăți termoregulatoare excelente și absoarbe foarte bine transpirația.
Probabil că pentru hainele din materiale naturale și sustenabile vei plăti mai mult. Pe de altă parte, în garderoba ta vor rezista mult mai mult timp decât hainele obișnuite din confecții, deoarece sunt prelucrate calitativ, și după prima spălare nu se vor micșora, nu se vor lăsa și nu se vor decolora. Dacă astfel îți compui garderoba din piese atemporale în culori și croieli de bază, nu trebuie să te temi că vor ieși din modă.
de returnare
recomandă un magazin
lenjerie intimă la prețuri avantajoase